Deilig snurrer med blåbær

Deilige snurrer med ferske blåbær

Fristende saftige blåbærsnurrer med melisglasur. Perfekte i den norske bærsesongen, eller bruk frosne blåbær så kan de nytes hele året!

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

1 porsjon gir 12 stk.

  • 3 dl Helmelk
  • 2 stk Egg (1 egg til pensling)
  • 30 g Sukker
  • 15 g Gjær (1/3 pose tørrgjær)
  • 500 g Hvetemel
  • 200 g Siktet speltmel
  • 50 g Maisstivelse (maizena)
  • 1 ts Salt
  • 100 g Smør (romtemperert)
  • FYLL:
  • 100 g Blåbær (eller blåbærsyltetøy)
  • 100 g Smør (romtemperert)
  • 100 g Sukker
  • MELISGLASUR:
  • 100 g Melis
  • 2 ss Vann

Fremgangsmåte:

  1. Varm opp melken til ca 37 grader.
  2. Smuldre gjæren og rør den ut i melken.
  3. Ha melkeblandingen i en bakebolle og bland inn sukker og egg.
  4. Tilsett de andre ingrediensene unntatt smør i bakebollen og elt sammen til en smidig deig i ca 10 minutter.
  5. Tilsett smøret og elt deigen ca 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.Her kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  6. Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.Ha deigen over på en melet overflate og kjevle deigen til en rektangulær stor leiv. Ca 1,5 - 2 cm tykk.
  7. Fordel romtemperert smør utover deigrektangelet og strø over sukker og blåbær.
  8. Rull deigen samme fra den ene langsiden.
  9. Skjær dem i ca 2 cm tykke biter og legg snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett, dekk med plastfolie, og la dem etterheve ca. 45 minutter.
  10. Pensle snurrene med egg før de settes i stekeovnen. Snurrene stekes i forvarmet ovn ved 200 °C ca 12 - 15 minutter.
  11. Avkjøl snurrene på rist.
  12. Rør melisglasuren jevn og glatt, og ha denne over snurrene når de er avkjølt. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til snurrene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige bolleoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.