Sukkerboller
Lag saftige boller med kvarg i deigen og gi dem et ekstra sukkerdryss så det knaser litt når de spises. Morsomt å servere i barnebursdagen!
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 30 stk.
- 1 pk Gjær (50 g)
- 50 g Smør
- 5 dl Lettmelk
- 1 beger Kvarg naturell (f.eks Kesam)
- 1,5 dl Sukker
- 0,5 ts Salt
- 1 kg Hvetemel
- 1 dl Rosiner
- 1 stk Egg (til pensling)
- 0,5 dl Sukker (til å drysse på bollene)
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjær i en bolle. Smelt smør og tilsett melk, rør ut gjæren med væsken.
- Tilsett kvarg, sukker, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på et lunt sted i ca 30 minutter.
- Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Elt rosinene inn i deigen. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller.
- Sett bollene på bakepapir eller en smurt bakeplate. La bollene heve til dobbelt størrelse under plast på et lunt sted i 20 - 30 minutter.
- Pensle bollene med egg, dryss med sukker og stek i ovnen på 250 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige bolleoppskrifter her .