Brunostboller
De små brunostbitene gir bollene en spennende kontrast. Del dem gjerne i to og ha på smør. Disse anbefales virkelig!
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 12 stk.
- 100 g Smør
- 3,5 dl Lettmelk (0,5 % fett)
- 50 g Tørrgjær
- 1 dl Sukker
- 0,5 ts Salt
- 1 ts Malt kardemomme
- 1 ts Bakepulver
- 600 g Hvetemel
- 300 g Brunost
- 1 stk Egg
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele, og hell i melken.
- Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
- Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok).
- Skjær brunosten i små terninger og vend dem inn i deigen.
- La den heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
- Ha deigen over på en melet flate og del den i 12 like store emner. Trill boller som du legger på en stekeplate og etterhever på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Sett ovnen på 200 °C.
- Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Avkjøl bollene på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.