Saftige boller med multebær
Lag deilige boller med multer for et skandinavisk særpreg. Bollene er saftige og holder seg lenge.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
1 porsjon gir 12 stk.
- 3 dl Helmelk
- 2 stk Egg (1 egg til pensling)
- 30 g Sukker
- 15 g Gjær (1/3 pose tørrgjær)
- 500 g Hvetemel
- 200 g Siktet speltmel
- 50 g Maisstivelse (maizena)
- 1 ts Salt
- 100 g Smør , romtemperert
- 100 g Multer
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren og rør den ut i romtemperert melk.
- Ha melkeblandingen i en bakebolle og bland inn sukker og egg.
- Tilsett de andre ingrediensene unntatt smør og elt sammen til en smidig deig i ca. 10 minutter.
- Tilsett smøret og elt deigen i ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.Her kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
- Ha deigen på melet kjøkkenbenken og elt inn multebær.Du kan lage mange varianter av boller med denne oppskriften. Hvilket fyll du ønsker å ha i bollene er det bare fantasien som setter en begrensing for.
- Del deigen i 24 små biter, og rull dem til boller. Legg bollene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la bollene etterheve i ca. 45 minutter.
- Bollene pensles med pisket egg, og stekes i forvarmet ovn ved 185 °C i ca. 15 minutter.
- Avkjøl bollene på rist.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige bolleoppskrifter her .