Boller med appelsinmarmelade
Appelsinmarmelade er perfekt fyll i søte boller.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 10 stk.
- 50 g Gjær
- 100 g Smør
- 2 dl Lettmelk
- 1 ts Salt
- 3 ss Sukker
- 1 ts Malt kardemomme
- 420 g Hvetemel
- 1 dl Appelsinmarmelade
- 2 stk Egg
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken over gjæren og rør sammen.
- Tilsett sukker, egg, kardemomme og hvetemel. Spar litt av melet til utbakingen.
- Elt deigen på lav hastighet i 5 minutter.
- Del smøret i små terninger. Tilsett smørterningene og salt, og elt deigen i ca. 15 minutter til den er smidig og slipper bakebollen.
- Dekk til deigen og sett den på et lunt sted. La den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
- Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Kjevle så deigen ut til en stor og avlang leiv ca. 30 x 55 cm, og smør på appelsinmarmeladen. Rull sammen fra langsiden, og lag to dype snitt fra oversiden med en skarp kniv. Det skal være 1 cm mellom hvert snitt. Ved tredje snitt skjærer du helt igjennom.
- Legg bollene på en bakepapirkledd stekeplate og klem ut til en "blomst". Etterhev ca. 30 minutter.
- Pensle med sammenpisket egg og dryss på perlesukker.
- Stek bollene midt i ovnen ved 250 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.