Saftige berlinerboller med lune bringebær
Lag berlinerboller selv! Denne oppskriften gir deg saftige berlinerboller med lune bringebær. Bollene kan fryses og varmes rett før servering.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
1 porsjon gir 12 stk.
- 3 dl Helmelk
- 2 stk Egg (1 egg til pensling)
- 30 g Sukker
- 15 g Gjær ( 1/3 pose tørr gjær )
- 500 g Hvetemel
- 200 g Siktet speltmel
- 50 g Maisstivelse (maizena)
- 1 ts Salt
- 110 g Smør ( romtemperert )
- 100 g Bringebær
- 1 l Solsikkeolje
Fremgangsmåte:
- Varm opp melken til ca. 37 °C.
- Smuldre gjæren i kjelen og rør den ut i melken.
- Bland sukker og egg i melkeblandingen.
- Tilsett alle andre ingredienser unntatt smør i bakebollen og elt sammen til en smidig deig, ca. 10 minutter.
- Tilsett smøret og elt deigen ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.Her kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Dekk til deigen og hev til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
- Ta litt mel på kjøkkenbenken og kjevle en leiv som er ca. 2 cm tykk. Trykk ut passe store boller med et glass. I midten av den utstikkede bollen legger du ønsket mengde fyll. Legg en ny bolle over og klem forsiktig rundt kanten slik at fyllet ikke siver ut. Etterhev bollene i ca. 20 minutter.
- Varm opp oljen til ca. 180 °C. Legg to til tre boller av gangen ned i den varme oljen. Snu dem under stekingen. Ta bollene opp med en hullspade og legg på kjøkkenpapir.Fettet er varmt nok når det bobler rundt en trepinne som settes i fettet. Legg ikke i for mange boller av gangen.
- Trill nystekte boller i sukker. Avkjøl på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.