Skoleboller
Deilige og luftige boller med myk vaniljekrem og melisglasur med kokos. Lag dobbel porsjon og fyll fryseren!
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 20 stk.
- 120 g Smør
- 5 dl Helmelk
- 1 pk Gjær
- 120 g Sukker
- 0,5 ts Salt
- 1 ts Malt kardemomme
- 800 g Hvetemel
- 1 ts Bakepulver
- Fyll og glasur:
- 1 pk Ferdig vaniljekrem
- 2 dl Melis
- 1 ss Vann
- 2 dl Kokosmasse
Fremgangsmåte:
- La melkeblandingen bli fingervarm.
- Smuldre gjær i en bolle, og rør den ut i litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og kardemomme.
- Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen godt, før du tilsetter smøret i terninger. Elt deretter deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok)
- La deigen heve til dobbelt størrelse. Dette tar ca. 40 minutter.
- Ha deigen på en melet overflate og del den i 20 – 22 like store emner.
- Trill emnene til boller og trykk eller kjevle dem litt flate. Legg bollene på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk bollene med plast og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
- Trykk ned en fordypning på midten og legg en god skje med vaniljekrem i hver fordypning (bruk gjerne en sprøytepose til denne jobben).
- Pensle skolebrødene med sammenvispet egg og stek dem i forvarmet ovn ved 200 °C i ca 12 - 15 minutter.
- Rør sammen melis og litt vann til en tykk melisglasur. Smør melisglasuren på bollene og dypp dem i kokos. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.