Skoleboller med rips
Den tradisjonelle skolebollen får en ny og spennende vri ved å putte syrlige rips i den søte vaniljekremen.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
1 porsjon gir 12 stk.
- 3 dl Melk
- 15 g Gjær ,fersk (1/3 pose tørrgjær)
- 2 stk Egg (1 egg til pensling)
- 30 g Sukker
- 500 g Hvetemel
- 200 g Siktet speltmel
- 50 g Maisstivelse (maizena)
- 1 ts Salt
- 100 g Smør ,romtemperert
- 50 g Rips
- 200 g Ferdig vaniljekrem
Fremgangsmåte:
Du kan lage mange varianter av boller med denne grunnoppskriften. Hvilket fyll du ønsker å ha i bollene er det bare fantasien som setter grenser for.
- Smuldre gjæren og rør den ut i melken.
- Ha melkeblandingen i en bakebolle og bland inn sukker og egg.
- Tilsett de andre ingrediensene unntatt smør i bakebollen og elt sammen til en smidig deig i ca. 10 minutter.
- Tilsett smøret og elt deigen i ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.Her kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
- Del deigen i 12 små biter og rull dem til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la bollene etterheve i ca. 45 minutter.
- Lag en grop i bollen med en skje og ha i vaniljekrem. Bollene pensles med pisket egg og stekes i forvarmet ved 185° C i ca. 15 minutter. Etter ca. 10 minutter stikker du noen rips ned i vaniljekremen før du steker videre i ca. 5 minutter til.
- Avkjøl bollene på rist.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige bolleoppskrifter her .