Kanelsnurrer
Kjært barn har mange navn; kanelboller, kanel i svingene eller kanelsnurrer som vi har kalt disse deilige bollene.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 20 stk.
- 150 g Smør
- 5 dl Helmelk
- 1 pk Gjær
- 100 g Sukker
- 2 ts Malt kardemomme
- 0,5 ts Salt
- 850 g Hvetemel
- Fyll:
- 100 g Smør
- 100 g Sukker
- 3 ss Malt kanel
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele, og hell i melken.
- La melkeblandingen bli fingervarm (37 °C).
- Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
- Ha i hvetemelet og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok)
- La den heve til dobbelt størrelse.
- Ha deigen over på en melet overflate og kjevle deigen til en rektangulær stor leiv. Ca 1,5 - 2 cm tykk.
- Smør romtemperert smør utover deigrektangelet og strø over sukker og kanel.
- Rull deigen samme fra den ene langsiden.
- Skjær dem i ca 2 cm tykke biter og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
- Etterhev på et lunt sted i ca 30 minutter.
- Pensle snurrene med egg før de stekes ved 200 °C midt i ovnen i ca 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kanelsnurrene så får du i deg 1 av 3 om dagen.