Muffins med eple og kanel
Muffins er enkelt og raskt å lage og smaker nydelig med eple og kanel.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 15 stk.
- 100 g Smør
- 1,5 dl Sukker
- 2 stk Egg
- 1 ts Vaniljesukker
- 2 dl Helmelk
- 4 dl Hvetemel
- 2 ts Bakepulver
- 1 ts Malt kanel
- 0,25 ts Salt
- 2 stk Eple
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 190 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
- Smelt smøret i en kjele og avkjøl litt.
- Visp egg, sukker og vaniljesukker i en bolle til en luftig eggedosis.
- Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og vend det i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret.
- Riv eplet grovt, press ut væsken og vend det raskt i deigen. Fordel røren 3/4 fulle i muffinsformer på brett eller papirformer. Legg gjerne en eplebåt i hver.
- Stek muffinsen midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Dryss gjerne over litt melis ved servering.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor . Drikk et glass melk til muffinsene så får du i deg 1 av 3 om dagen.
Se flere oppskrifter på deilige muffins her .