Muffins toppet med eple og kanel

Muffins med eple og kanel

Muffins er enkelt og raskt å lage og smaker nydelig med eple og kanel.

Se flere oppskrifter på deilige muffins her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 15 stk.

  • 100 g Smør
  • 1,5 dl Sukker
  • 2 stk Egg
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 2 dl Helmelk
  • 4 dl Hvetemel
  • 2 ts Bakepulver
  • 1 ts Malt kanel
  • 0,25 ts Salt
  • 2 stk Eple

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 190 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
  2. Smelt smøret i en kjele og avkjøl litt.
  3. Visp egg, sukker og vaniljesukker i en bolle til en luftig eggedosis.
  4. Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og vend det i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret.
  5. Riv eplet grovt, press ut væsken og vend det raskt i deigen. Fordel røren 3/4 fulle i muffinsformer på brett eller papirformer. Legg gjerne en eplebåt i hver.
  6. Stek muffinsen midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Dryss gjerne over litt melis ved servering.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og  her kan du lese hvorfor . Drikk et glass melk til muffinsene så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere oppskrifter på deilige muffins her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.