Gulrotmuffins med valnøtter
Disse muffinsene med valnøtter og appelsin er nok helt umulig å motstå.
Over 60 min
Avansert
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- 4 stk Egg
- 100 g Smør
- 2 dl Syrnet melk naturell
- 150 g Sukker
- 360 g Hvetemel
- 2 ts Malt kardemomme
- 2 ts Bakepulver
- 1 ts Natron
- 2 stk Gulrot
- 100 g Valnøttkjerner
- 1 stk Appelsin (revet skall)
Fremgangsmåte:
- Smelt smør og riv gulrøtter.
- Ha egg, smeltet smør, syrnet melk og sukker i en bakebolle og visp sammen.
- Bland i hvetemel, kardemomme, revet appelsinskall, natron og bakepulver. Rør til slutt inn revet gulrot og valnøtter. Spar noen til å toppe muffinsene med.
- Fordel deigen i mellomstore muffinsformer og dryss over finhakkede valnøtter
- Stek i forvarmet ovn ved 200 °C i 12 – 15 minutter.
- Pynt med melisglasur.