Gulrotmuffins med valnøtter

Disse muffinsene med valnøtter og appelsin er nok helt umulig å motstå.

Se flere oppskrifter på deilige muffins her.

TidOver 60 min
AvansertAvansertAvansertAvansert

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 12 stk.

  • 4 stk Egg
  • 100 g Smør
  • 2 dl Syrnet melk naturell
  • 150 g Sukker
  • 360 g Hvetemel
  • 2 ts Malt kardemomme
  • 2 ts Bakepulver
  • 1 ts Natron
  • 2 stk Gulrot
  • 100 g Valnøttkjerner
  • 1 stk Appelsin (revet skall)

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør og riv gulrøtter.
  2. Ha egg, smeltet smør, syrnet melk og sukker i en bakebolle og visp sammen.
  3. Bland i hvetemel, kardemomme, revet appelsinskall, natron og bakepulver. Rør til slutt inn revet gulrot og valnøtter. Spar noen til å toppe muffinsene med.
  4. Fordel deigen i mellomstore muffinsformer og dryss over finhakkede valnøtter
  5. Stek i forvarmet ovn ved 200 °C i 12 – 15 minutter.
  6. Pynt med melisglasur.

Se flere oppskrifter på deilige muffins her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.