Bananmuffins med sjokoladebiter
Gode og saftige muffins med søt banan og hakket sjokolade.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- 125 g Meierismør
- 2 stk Egg
- 150 g Sukker
- 1 ts Vaniljesukker
- 200 g Hvetemel
- 2 ts Bakepulver
- 2 ts Malt kanel
- 2 stk Banan
- 100 g Mørk sjokolade, 70% kakao
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Smelt smøret og avkjøl det.
- Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
- Mos banan godt med en gaffel og grovhakk sjokoladen.
- Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør mel og smeltet smør inn i eggedosisen, sammen med moste bananer og hakket sjokolade.
- Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek de midt i ovnen i 15-20 minutter. Godt modne, brune bananer er ypperlig til å bruke i kaker og bakst. Jo brunere bananen er, jo søtere er de.