Gulrotkake med ostekrem
Gulrotkake er en klassiker på kakebordet og passer godt til alle anledninger. Er det din tur til å ta med kake på jobben kanskje? Da må du prøve denne!
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Kakebunn:
- 6 stk Egg
- 360 g Sukker
- 150 g Smør
- 300 g Hvetemel
- 4 ts Malt kanel
- 2 ts Vaniljesukker
- 2 ts Bakepulver
- 330 g Gulrot
- Ostekrem:
- 125 g Kremost naturell
- 60 g Smør
- 4 dl Melis
- 2 ts Vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Kokkens tips:Ønsker du en ny vri kan du servere gulrotkaken med smakssatt fløtekrem i stedet for ostekrem. Pisk krem, og tilsett litt kanel og revet sitronskall - det passer perfekt til kaken! Kakebunn:
- Sett ovnen på 175 ºC
- Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. Kokkens tips:Jo stivere og luftigere eggedosis er, jo luftigere blir kaken til slutt. Men, det er like viktig å røre inn de resterende ingrediensene forsiktig, slik at ikke luften slås ut av eggedosisen.
- Smelt smøret. Avkjøl det litt før du tilsetter det i eggedosisen.
- Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
- Vend forsiktig inn revet gulrot i blandingen.
- Hell røren over i en langpanne (27 x 37 cm) kledd med bakepapir i bunnen.
- Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter.Ostekrem:
- Romtemperer smøret og visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem. Bre ostekremen over kaken og pynt med gulrotstrimler når kaken er avkjølt.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.