Gulrotkake med ostekrem
.../Oppskrifter/Kaker/Formkaker

Gulrotkake med ostekrem

Gulrotkake er en klassiker på kakebordet og passer godt til alle anledninger. Er det din tur til å ta med kake på jobben kanskje? Da må du prøve denne!

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Kakebunn:
  • 6 stk Egg
  • 360 g Sukker
  • 150 g Smør
  • 300 g Hvetemel
  • 4 ts Malt kanel
  • 2 ts Vaniljesukker
  • 2 ts Bakepulver
  • 330 g Gulrot
  • Ostekrem:
  • 125 g Kremost naturell
  • 60 g Smør
  • 4 dl Melis
  • 2 ts Vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Kokkens tips:Ønsker du en ny vri kan du servere gulrotkaken med smakssatt fløtekrem i stedet for ostekrem. Pisk krem, og tilsett litt kanel og revet sitronskall - det passer perfekt til kaken! Kakebunn:

  1. Sett ovnen på 175 ºC
  2. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. Kokkens tips:Jo stivere og luftigere eggedosis er, jo luftigere blir kaken til slutt. Men, det er like viktig å røre inn de resterende ingrediensene forsiktig, slik at ikke luften slås ut av eggedosisen.
  3. Smelt smøret. Avkjøl det litt før du tilsetter det i eggedosisen.
  4. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
  5. Vend forsiktig inn revet gulrot i blandingen.
  6. Hell røren over i en langpanne (27 x 37 cm) kledd med bakepapir i bunnen.
  7. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter.Ostekrem:
  8. Romtemperer smøret og visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem. Bre ostekremen over kaken og pynt med gulrotstrimler når kaken er avkjølt.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.