Sjokoladekake i langpanne
Sjokoladekake er noe de fleste liker og den passer derfor utmerket til både store og små anledninger.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 24 stk.
- Kakebunn:
- 6 stk Egg
- 6 dl Sukker
- 450 g Smør
- 2 dl Melk
- 10 dl Hvetemel
- 3 ts Vaniljesukker
- 2 ss Bakepulver
- 6 ss Kakaopulver
- Glasur:
- 125 g Smør , romtemperert
- 250 g Melis
- 2 ss Kakaopulver
- 2 ts Vaniljesukker
- 3 ss Kaffe , utblandet
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
- Sett ovnen på 175 ºC.
- Kle en stor langpanne (ca. 32 x 40 cm) med bakepapir.
- Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
- Smelt smøret i en kjele og bland inn melken.
- Sikt de tørre ingrediensene sammen.
- Bruk en slikkepott og vend inn smørblandingen og melblandingen vekselvis i eggedosisen.
- Hell røren over i langpannen.
- Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter. Kokkens tips:For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig. Glasur:
- Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem.
- Når kaken er avkjølt, kan du smøre på glasuren og pynte etter ønske.
Kokkens tips:Visste du at rundt halvparten av oss helst drikker melk til sjokoladekake? Prøv et glass iskaldt melk til sjokoladekaken neste gang du skal bake. Se flere deilige sjokoladekaker her .