Bestemors eplekake
Hva er vel bedre enn en saftig eplekake? Denne er enkel å lage og klar til å sette inn i ovnen i løpet av en halv time. Dette er vår mest populære kake. Kos dere med kake og test hva dere kan om meieriprodukter her!
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 12 stk.
- 4 stk Eple , syrlige
- 5 ss Sukker
- 2 ss Malt kanel
- Røre:
- 200 g Smør
- 200 g Sukker
- 4 stk Egg , romtempererte
- 170 g Hvetemel
- 1 ts Bakepulver
- 2 ss Perlesukker
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 ºC.
- Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
- Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
- Pisk smør og sukker lyst og luftig i en kjøkkenmaskin.
- Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
- Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
- Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
- Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i ca 50 minutter.
Kokkens tips:For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig. - Server kaken lun med vispet kremfløte, vaniljeis eller kvarg med vaniljesmak.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor . Drikk et glass melk til eplekaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.