Hjemmelaget vaniljeis
Hjemmelaget is er enkelt å lage og det smaker himmelsk godt. Med denne grunnoppskriften kan du la fantasien slippe løs og tilsette alle de smakene du måtte ønske.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 4 dl Helmelk
- 3 dl Kremfløte
- 1 stk Vaniljestang
- 6 stk Eggeplomme
- 150 g Sukker
Fremgangsmåte:
- Ha melk og kremfløte i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha de i kjelen sammen med stangen. Kok opp under omrøring og trekk kjelen fra varmen. Ta ut vaniljestangen og la blandingen avkjøles litt.
- Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Rør eggedosisen forsiktig inn i melkeblandingen under omrøring.
- Rør over svak varme til eggekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
- Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til eggekremen er avkjølt. Kokkens tips:Tilsett gjerne hele bær i isen. Det gir god smak, og det ser fint ut.
- Hell eggekremen over i en bolle (helst av metall, da transporteres kulden raskere) og dekk overflaten med plast.
- Sett bollen i fryseren til isen blir stiv, ca 2 timer. Ta isen ut av fryseren et par ganger under innfrysing og pisk den godt opp, slik at det ikke danner seg iskrystaller. Kokkens tips:Er du heldig å ha en iskremmaskin, kan du helle den avkjølte eggekremen i ismaskinen og kjøre isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form og frys den eller servér direkte.