Kjeksis
Deilig kombinasjon av kjeks og is som faller i smak hos store og små.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 pk
- Hjemmelaget vaniljeis:
- 4 dl Helmelk
- 3 dl Kremfløte
- 1 stk Vaniljestang
- 6 stk Eggeplomme
- 150 g Sukker
Fremgangsmåte:
- Ha melk og kremfløte i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha de i kjelen sammen med stangen. Kok opp under omrøring og trekk kjelen fra varmen. Ta ut vaniljestangen og la blandingen avkjøles litt.
- Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Rør eggedosisen forsiktig inn i melkeblandingen under omrøring.
- Rør over svak varme til eggekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
- Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til eggekremen er avkjølt.Du kan godt tilsette bær, frukt eller andre godsaker i isen. Det gir god smak og ikke minst er det dekorativt.
- Hell eggekremen over i en bolle (helst av metall, da transporteres kulden raskere) og dekk overflaten med plast.
- Sett bollen i fryseren til isen blir stiv, ca 2 timer. Ta isen ut av fryseren et par ganger under innfrysing og pisk den godt opp, slik at det ikke danner seg iskrystaller.
- Skjær isen i 1,5 til 2 cm tykke skiver og stans ut rundinger med noe som har lik omkrets som kjeksen eller skjær ut rundinger med en kniv.
- Legg en kjeks på hver side av is-skiven. Legg den tilbake i fryseren slik at isen setter seg igjen før servering.Her er det viktig å jobbe raskt slik at isen smelter minst mulig.