sjokoladeis

Sjokoladeis

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 100 g Sukker
  • 200 g Mørk kokesjokolade
  • 50 g Glukose
  • 4 d Helmelk

Fremgangsmåte:

  1. Varm opp melken og sukkeret i en kjele til det koker. La det koke i to minutter, rør godt slik at alt sukkeret er oppløst.
  2. Hell den kokende melken over den hakkede sjokoladen og rør til sjokoladen er helt smeltet.
  3. Tilsett glukose.
  4. Sett blandingen i fryseren og rør i den hver halve time. Gjenta røringen i ca tre timer eller til isen har fått en tykk konsistens.
  5. Ta isen ut av fryseren 10 minutter før servering. Serveres på vaffel, pyntet med vispet krem, sjokoladestrøssel og frisk frukt.Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte sjokoladekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form/isboks og frys den.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.