Sjokoladeis
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 100 g Sukker
- 200 g Mørk kokesjokolade
- 50 g Glukose
- 4 d Helmelk
Fremgangsmåte:
- Varm opp melken og sukkeret i en kjele til det koker. La det koke i to minutter, rør godt slik at alt sukkeret er oppløst.
- Hell den kokende melken over den hakkede sjokoladen og rør til sjokoladen er helt smeltet.
- Tilsett glukose.
- Sett blandingen i fryseren og rør i den hver halve time. Gjenta røringen i ca tre timer eller til isen har fått en tykk konsistens.
- Ta isen ut av fryseren 10 minutter før servering. Serveres på vaffel, pyntet med vispet krem, sjokoladestrøssel og frisk frukt.Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte sjokoladekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form/isboks og frys den.