Sjokoladeis med kanel
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 dl Helmelk
- 3 dl Kremfløte
- 1 ts Vaniljesukker
- 1 stk Hel kanel
- 40 g Sukker
- 200 g Kokesjokolade (50% kakao)
- 4 stk Eggeplomme
- 60 g Sukker
Fremgangsmåte:
- Ha helmelk, kremfløte, sukker, vaniljesukker og kanelstang i en kjele. La det hele få et oppkok under omrøring og trekk kjelen fra varmen.
- Brekk opp sjokoladen i mindre biter og smelt den under omrøring i den varme melkeblandingen.
- Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
- Ta kanelstangen ut av melkeblandingen og hell melkeblandingen forsiktig i eggedosisen under visping.
- Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over svak varme til sjokoladekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
- Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til sjokoladekremen er avkjølt.
- Hell sjokoladekremen over i en bolle (helst av metall, da kulden transporteres raskest) og dekk overflaten med plast.
- Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten. Kokkens tips:Tips: Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte sjokoladekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form/isboks og frys den.