Enkel eplekake med cottage cheese

Enkel eplekake med cottage cheese

En litt utradisjonell eplekake som er kjapp å lage, litt sunnere og som smaker utrolig godt.

Se flere deilige eplekaker her.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 stk Egg
  • 50 g Sukker
  • 1 ts Malt kanel
  • 1 dl Lettmelk
  • 2 ss Hvetemel
  • 3 dl Cottage cheese
  • 3 stk Eple
  • 2 ss Mandler hakkede
  • 0,5 dl Rosiner

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 175 ºC.
  2. Visp sammen egg, sukker, kanel, melk og hvetmel og rør inn cottage cheese.
  3. Hell røren i en smurt ildfast form.
  4. Skrell og del eplene i båter. Legg dem på toppen av røren.
  5. Dryss over hakkede mandler.
  6. Stekes midt i ovnen i ca 40 minutter. Når det er ca 5 minutter igjen av steketiden drysses rosinene over .
  7. Serveres lunken med vaniljekvarg, vaniljesaus eller pisket lett dessertfløte.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass melk til eplekaken så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige eplekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.