Enkel eplekake med cottage cheese
En litt utradisjonell eplekake som er kjapp å lage, litt sunnere og som smaker utrolig godt.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 stk Egg
- 50 g Sukker
- 1 ts Malt kanel
- 1 dl Lettmelk
- 2 ss Hvetemel
- 3 dl Cottage cheese
- 3 stk Eple
- 2 ss Mandler hakkede
- 0,5 dl Rosiner
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 175 ºC.
- Visp sammen egg, sukker, kanel, melk og hvetmel og rør inn cottage cheese.
- Hell røren i en smurt ildfast form.
- Skrell og del eplene i båter. Legg dem på toppen av røren.
- Dryss over hakkede mandler.
- Stekes midt i ovnen i ca 40 minutter. Når det er ca 5 minutter igjen av steketiden drysses rosinene over .
- Serveres lunken med vaniljekvarg, vaniljesaus eller pisket lett dessertfløte.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass melk til eplekaken så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige eplekaker her .