Bak med norske epler
Høsten betyr sesong for norske epler, og det er mye du kan bruke de syrlig, søte og smaksrike eplene til.
Du kan lese mer om dette her: Nå er det sesong for norske epler.
Skal du kose deg litt ekstra, er det lite som smaker så nydelig som nystekt eplekake eller en lun epleterte servert med nypisket krem. Her får du tips på hvordan du får perfekt krem.
Her har vi samlet 6 fristende oppskrifter til deg som vil bake med sesongens epler.
Bestemors eplekake
Vår mest poppulære kake, en sikker vinner. Enkel å lage og klar til å settes inn i ovnen i løpet av en halv time.
Muffins med eple og kanel
Muffins er enkelt og raskt å lage og smaker nydelig med eple og kanel.
Enkel eplekake med cottage cheese
En litt utradisjonell eplekake som er kjapp å lage, litt sunnere og som smaker utrolig godt.
Amerikansk eplekake
17. oktober er Den norske epledagen, og en passende anledning for å prøve ut denne kaken!
Eksklusiv eplekake
En nydelig eplekake som smaker fantastisk med vispet kremfløte, is eller vaniljekvarg til.
Epleterte
En enkel og smakfull terte. Serveres lun med vaniljeyoghurt eller vaniljekvarg smaksatt med litt kanel.
Fakta
ERNÆRINGSRÅDGIVERENS TIPS
Melk er vår største bidragsyter til jod og kalsium i kostholdet, næringsstoffer vi trenger å få gjennom mat og drikke hver eneste dag. Tre porsjoner melk og meieriprodukter om dagen bidrar til at du får nok kalsium og jod.