Amerikansk eplekake
Amerikanerne elsker eplekake. Smak denne som har en glassur av deilig kremost.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 12 stk.
- Kakebunn:
- 125 g Meierismør
- 2 dl Sukker
- 3 stk Egg
- 2 stk Eple
- 3 dl Hvetemel
- 2 ts Malt kanel
- 1,5 ts Bakepulver
- Glasur:
- 200 g Kremost naturell
- 0,5 dl Melis
- 1 ts Vaniljesukker
- Pynt:
- 1 stk Eple
- 1 stk Sitron
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
- Sett stekeovnen på 175 °C.
- Rør smør og sukker til det blir lyst og luftig i en kjøkkenmaskin.
- Visp i egg - ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg, slik at røren ikke skiller seg. Her er det en fordel med romtempererte egg, da dette vil være med å hindre at røren sprekken. Hvis du likevel ser at røren skiller seg etter at et eller to egg er rørt godt inn, kan du tilsette litt av hvetemelet slik at røren ikke skiller seg ytterligere.
- Skrell eplene og riv dem grovt på et rivjern før du har det i røren. Sikt i hvetemel, kanel og bakepulver og rør alt godt sammen.
- Hell røren i en kakeform, kledd med bakepapir i bunnen (24 cm i diameter) og stek kaken i ovnen på 175 °C i 40-45 minutter.
- Avkjøl kaken og ta den ut av formen. Glasur og pynt:
- Bland kremost, melis og vaniljesukker godt sammen.
- Smør glasuren jevnt utover kaken.
- Del eple i tynne båter som dyppes i sitronsaft (så blir de ikke brune). Pynt kaken med eplebåtene og gjerne litt revet sitronskall.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor . Drikk et glass melk til eplekaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.
Se flere deilige eplekaker .