Hvetegrøt med eple, nøtter og kanel
Lag en fristende grøt med grovt hvetemel toppet med eplebiter, nøtter og kanel.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
4 porsjoner
- 2,5 dl Sammalt hvete, grov
- 0,5 ts Salt
- 1 l Lettmelk (0,5 % fett)
- 2 stk Eple
Fremgangsmåte:
Kokkens tips:Du kan toppe grøten med det du liker best. Det smaker også godt med solsikkefrø og rosiner.
- Rasp halvparten av eplene og skjær den andre halvparten i terninger.
- Rør sammen melk og mel til en glatt jevningen og tilsett raspet eple.
- Kok opp og la grøten småkoke til melsmaken er borte. Smak den til med salt.
- Server grøten med eplebiter, hakkede nøtter og ett dryss kanel.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig. Spiser du en porsjon av denne grøten og drikker ett glass melk til får du i deg 2 av 3 om dagen. Se flere sunne grøter her .