Hvetegrøt med eple, nøtter og kanel ved siden av et glass melk

Hvetegrøt med eple, nøtter og kanel

Lag en fristende grøt med grovt hvetemel toppet med eplebiter, nøtter og kanel.

Se flere sunne grøter her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

4 porsjoner

  • 2,5 dl Sammalt hvete, grov
  • 0,5 ts Salt
  • 1 l Lettmelk (0,5 % fett)
  • 2 stk Eple

Fremgangsmåte:

Kokkens tips:Du kan toppe grøten med det du liker best. Det smaker også godt med solsikkefrø og rosiner.

  1. Rasp halvparten av eplene og skjær den andre halvparten i terninger.
  2. Rør sammen melk og mel til en glatt jevningen og tilsett raspet eple.
  3. Kok opp og la grøten småkoke til melsmaken er borte. Smak den til med salt.
  4. Server grøten med eplebiter, hakkede nøtter og ett dryss kanel.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig. Spiser du en porsjon av denne grøten og drikker ett glass melk til får du i deg 2 av 3 om dagen.  Se flere sunne grøter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.