Vaniljeboller med melisdryss i en kurv.

Vaniljeboller

Myke og saftige boller fylt med nydelig vaniljekrem. Vaniljeboller er vanvittig godt og overraskelsen i midten gleder både store og små.

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 20 stk.

  • 75 g Meierismør
  • 2,5 dl Melk
  • 50 g Gjær
  • 0,5 stk Sitron
  • 50 g Sukker
  • 2 stk Egg
  • 1 ts Bakepulver
  • 500 g Hvetemel
  • 5 dl Ferdig vaniljekrem
  • 50 g Meierismør (til pensling)

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret og bland det med melken. Varm opp til ca. 37 °C.
  2. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melken. Tilsett resten av melkeblandingen og rør godt.
  3. Vask sitronen og riv av skallet (kun det gule). Tilsett sukker, sitronskall og sammenvispede egg til melkeblandingen. Tilsett hvetemel og bakepulver og elt sammen til en smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben. Dekk den godt til og la den heve til dobbel størrelse.
  4. Elt deigen lett, og trill ut glatte boller. Lag en fordypning i dem og fyll med vaniljekrem. Klem deigen sammen rundt kremen og legg bollene med skjøten ned på papirkledd stekeplate. Etterhev bollene 15 - 20 minutter og pensle dem med smeltet smør.
  5. Stek bollene i stekeovn ved 200 °C i 15- 20 minutter.
  6. Dryss på melis før servering.  3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige bolleoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.