Saftig brødpudding med løk og bacon
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 8 stk.
- 50 g Bacon
- 1 stk Vårløk
- 250 g Brød
- 3 stk Egg
- 1 ts Salt
- 5 dl Melk
- 2 ss Smør
- 100 g Revet gulost
Fremgangsmåte:
- Kutt bacon i små terninger og løken i skiver. Stek disse i en stekepanne i ca. 5-10 minutter.
- Varm opp melken til ca. 37° C.
- Del brødet i biter og bland dem med egg og salt i en bakebolle.
- Tilsett den varme melken samt bacon og vårløk og la det trekke i ca. 10 minutter.
- Smør ildfaste former med smør og fyll formene med brødblandingen.
- Strø over revet gulost og stek formene ved 165° C i ca. 15 minutter.
- Brødpuddingen er ferdig når den er blitt stiv. Topp gjerne med litt hakket vårløk. Serveres varm.Her kan du også bruke flere andre typer grønnsaker som spinat og tomat - prøv deg frem!