Kanelkringle
Saftig kringle fylt med sukker og kanel. Ikke bare ser den fantastisk ut -den smaker også nydelig.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 20 stk.
- 800 g Hvetemel
- 1 pk Tørrgjær
- 2 dl Sukker
- 1 ts Malt kardemomme
- 4,5 dl Melk
- 150 g Smør
- Fyll:
- 100 g Smør (romtemperert)
- 1 dl Sukker
- 3 ss Malt kanel
- 1 stk Egg (til pensling)
Fremgangsmåte:
- Bland mel, tørrgjær, sukker og kardemomme i en bakebolle.
- Varm opp melken til ca 30 °C og rør den deretter inn i melblandingen.
- Tilsett smør i terninger og elt til du får en smidig deig, ca 10-15 minutter.
- La deigen heve til dobbel størrelse.
- Kjevle deigen ut til et rektangel, ca 1 cm tykk. Smør på romtemperert smør og strø over sukker og kanel. Rull sammen til en stram pølse. Del den deretter i to på langs og legg de to halvdelene ved siden av hverandre med snittflaten opp. Flett de to delene sammen og legg den ene enden under den andre slik at du til slutt har en sirkel.
- Dekk til og etterhev kringlen i 30 minutter. Pensle deretter med egg.
- Stekes i ovnen på 220 grader i 20 minutter eller til kringlen er gyllen.
- Avkjøl på rist.
- Server gjerne med melisglasur. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kringlen så får du i deg 1 av 3 om dagen.