Matmuffins med grønnsaker og yoghurt
Lag saftige matmuffins med løk, oliven og soltørket tomat. Ypperlig i matpakken.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 0,5 stk Rødløk
- 3 stk Vårløk
- 50 g Smør
- 4 stk Egg
- 3 dl Yoghurt naturell
- 150 g Hvetemel
- 150 g Sammalt hvete, grov
- 2 ts Bakepulver
- 1 ts Salt
- 100 g Sorte oliven
- 2 ss Soltørkede tomater
- 100 g Gulost
Fremgangsmåte:
- Vask og grovhakk rødløk og vårløk.
- Fres grønnsakene myke i en stekepanne med smør i maks 5 minutter på middels varme.
- Visp sammen egg og yoghurt. Bland i mel, bakepulver og salt.Visste du at yoghurt er en god kilde til mange næringstoffer som vi trenger hver dag? Den har blant annet et høyt innhold av kalsium som er viktig for å styrke skjelettet.
- Grovhakk oliven og soltørket tomat, og riv gulosten. Bland deretter alt inn i røren.
- Legg røren i en smurt muffinsform eller store papirformer. Stek midt i ovnen ved 200° C i minst 20 minutter. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.