muffins med oliven og chevre
.../Oppskrifter/Bakst/Matmuffins

Muffins med oliven og chèvre

Saftige og smaksrike matmuffins med oliven og chèvre smaker nydelig slik de er eller sammen med en salat.

Se flere deilige matmuffins her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 12 stk.

  • 100 dl Sorte oliven
  • 50 g Smør
  • 240 g Hvetemel
  • 120 g Sammalt hvete, fin
  • 2 ts Bakepulver
  • 0,75 ts Salt
  • 4 stk Egg
  • 2 dl Yoghurt naturell
  • 200 g Chevre (hvit geitost)

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Del osten i små terninger og oliven i to. Bland mel, bakepulver, salt, chèvre og oliven.
  3. Smelt smør og visp det sammen med egg og yoghurt. Rør deretter inn i melblandingen.
  4. Bruk et muffinsbrett med papirformer og fyll formene 2/3 fulle. Røren gir 12 små eller 6 store muffins.
  5. Stek muffinsene midt i ovnen i 20-25 minutter.
  6. Avkjøl på rist og servér dem med en god salat og litt spekeskinke, eller bare nyt dem som de er.

Se flere deilige matmuffins her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.