Muffins med oliven og chèvre
Saftige og smaksrike matmuffins med oliven og chèvre smaker nydelig slik de er eller sammen med en salat.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- 100 dl Sorte oliven
- 50 g Smør
- 240 g Hvetemel
- 120 g Sammalt hvete, fin
- 2 ts Bakepulver
- 0,75 ts Salt
- 4 stk Egg
- 2 dl Yoghurt naturell
- 200 g Chevre (hvit geitost)
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Del osten i små terninger og oliven i to. Bland mel, bakepulver, salt, chèvre og oliven.
- Smelt smør og visp det sammen med egg og yoghurt. Rør deretter inn i melblandingen.
- Bruk et muffinsbrett med papirformer og fyll formene 2/3 fulle. Røren gir 12 små eller 6 store muffins.
- Stek muffinsene midt i ovnen i 20-25 minutter.
- Avkjøl på rist og servér dem med en god salat og litt spekeskinke, eller bare nyt dem som de er.