Fikenchutney, aprikoskompott og nøtteblanding
Fikenchutney, aprikoskompott og nøtteblanding er perfekt følget til god ost.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
- Fikenchutny:
- 200 g Tørkede fiken
- 2 dl Vann
- 0,5 stk Sitron (saften)
- 50 g Valnøttkjerner grovt hakket
- 2 g Madeira dessertvin (kan sløyfes)
- Aprikoskompott:
- 200 g Tørket aprikos
- 100 g Rosiner
- 2 dl Vann
- 2 ss Sukker
- 1 stk Vaniljestang delt i to på langs
- Nøtteblanding:
- 1 l Vann
- 50 g Salt
- 50 g Mandler
- 50 g Valnøttkjerner
- 50 g Hasselnøtter
- 50 g Cashewnøtter
Fremgangsmåte:
Fikenkompott
- Del fiknene i små biter og bland dem med sitronsaft og vann i en kjele.
- Kok uten lokk på svak varme i 10 minutter, før du avkjøler litt og blander inn madeira og valnøtter. Kokkens tips:Fikenkompott passer godt til blåmuggoster, chevre og andre skarpe oster.
Aprikosekompott
- Del aprikosene i biter, bland med rosiner, sukker og vaniljestang.
- Hell på vann og kok til kompotten får en tykk konsistens.
Nøtteblanding
- Bland vann og salt i en bolle.
- Legg nøttene i saltvannsblandingen og la dem ligge i ca 1 time.
- Hell av vannet og legg nøttene på et stekebrett.
- Rist nøttene i stekeovn ved 120 °C i 30 minutter. Kokkens tips:Nøtteblanding kan serveres sammen med fikenchutny til ost.