Trefat med fire forskjellige typer oster og kjeks.

Fikenchutney, aprikoskompott og nøtteblanding

Fikenchutney, aprikoskompott og nøtteblanding er perfekt følget til god ost.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

  • Fikenchutny:
  • 200 g Tørkede fiken
  • 2 dl Vann
  • 0,5 stk Sitron (saften)
  • 50 g Valnøttkjerner grovt hakket
  • 2 g Madeira dessertvin (kan sløyfes)
  • Aprikoskompott:
  • 200 g Tørket aprikos
  • 100 g Rosiner
  • 2 dl Vann
  • 2 ss Sukker
  • 1 stk Vaniljestang delt i to på langs
  • Nøtteblanding:
  • 1 l Vann
  • 50 g Salt
  • 50 g Mandler
  • 50 g Valnøttkjerner
  • 50 g Hasselnøtter
  • 50 g Cashewnøtter

Fremgangsmåte:

Fikenkompott

  1. Del fiknene i små biter og bland dem med sitronsaft og vann i en kjele.
  2. Kok uten lokk på svak varme i 10 minutter, før du avkjøler litt og blander inn madeira og valnøtter.  Kokkens tips:Fikenkompott passer godt til blåmuggoster, chevre og andre skarpe oster.

Aprikosekompott

  1. Del aprikosene i biter, bland med rosiner, sukker og vaniljestang.
  2. Hell på vann og kok til kompotten får en tykk konsistens.

Nøtteblanding

  1. Bland vann og salt i en bolle.
  2. Legg nøttene i saltvannsblandingen og la dem ligge i ca 1 time.
  3. Hell av vannet og legg nøttene på et stekebrett.
  4. Rist nøttene i stekeovn ved 120 °C i 30 minutter. Kokkens tips:Nøtteblanding kan serveres sammen med fikenchutny til ost.  

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.