Riskrem med rød saus
Lag Norges beste riskrem! En fyldig og god juledessert med klassisk rød saus. Denne desserten står på dessertbordet til nesten halve Norges befolkning på julaften.
Ingredienser:
Porsjoner
- Riskrem:
- 3 dl Kremfløte
- 1 ss Sukker
- 1 ts Vaniljesukker
- 4 dl Risgrøt (Se oppskrift i fremgangsmåte)
- 50 g Mandler , skåldete
- Rød saus:
- 2 dl Husholdningssaft /solbærsaft
- 3 dl Vann
- 1 ss Potetmel
- 2 ss Vann
- Bærsaus:
- 1 dl Vann
- 1 dl Sukker
- 300 g Bringebær
Fremgangsmåte:
Riskrem:
- Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem.
- Bland i kald risgrøt og pynt med hakkede mandler
- Tradisjonell rød saus:
- Gi rød saft og vann et raskt oppkok i en kjele.
- Rør potetmel ut i kaldt vann.
- Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt.
- Når sausen koker opp, trekkes den til side. Blir sausen stående og koke, blir den grå og seig.
- Avkjøl før servering.
- Bærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).
- Tilsett røde bær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør det til en saus. Spe med sukkerlake til du har fått ønsket sødme og smak.
- Sausen kan siles eller den kan være som den er.
Denne bærsausen er et litt sunnere alternativ. Ved å tilsette minimalt med sukkerlake, får du en frisk og syrlig saus som passer perfekt til den søte riskremen.