Risengrynsgrøt
Risengrynsgrøt hører ikke bare julen til. Hva med å lage en tidlig middag på lørdag eller noe ekstra godt til kveldskosen på søndag?
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 dl Grøtris
- 4 dl Vann
- 1 ts Salt
- 1 l Melk
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann og tilsett ris og salt. La risen småkoke på svak varme under omrøring til vannet er nesten kokt inn (ca.10 minutter).
- Spe så med melk og kok opp på nytt. La grøten småkoke videre på svak varme under lokk til den blir passe tykk (ca 45 minutter). Pass på å røre godt i bunnen av gryten under småkokingen, slik at ikke melken og risen brenner seg fast. Kokkens tips:Det er lurt å bruke en gryte med tykk bunn. Da har du bedre kontroll på varmen, og unngår lettere at melken svir seg.
- Server grøten med smørøye, sukker og kanel. Det smaker også nydelig med ett glass iskaldt melk ved siden av. Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at en porsjon grøt laget med lettmelk kan være 1 av dine 3 meieriprodukter om dagen? Grøt kan bidra til å sikre ditt daglige anbefalte inntak av blant annet jod og kalsium.