Stekt camembert med rosin- og aprikoskompott
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 150 g Camembert
- 1 stk Egg
- 3 ss Brødrasp
- 50 g Valnøttkjerner
- 3 ss Honning
- Rosin- og aprikoskompott:
- 2 dl Tørket aprikos
- 1 dl Rosiner
- 1 dl Vann
- 0,5 dl Sukker
- 0,5 dl Portvin eller lignende
- Stekt camembert:
Fremgangsmåte:
Stekt camembert:
- Finhakk valnøttene og bland det med brødrasp.
- Vend osten først i lett sammenpisket egg, deretter i en blanding av finhakkede valnøtter og brødrasp.
- Smelt smør i en stekepanne og stek osten på middelsvarme til den får en gylden stekeskorpe.
- Hell over litt honning i en tynn stråle før servering.Rosin- og aprikoskompott:
- Hell vann og sukker i en liten kjele og kok opp. Tilsett de øvrige ingrediensen og la det hele små koke under omrøring i ca 20 minutter til aprikosene er møre. Spe på med vann hvis væsken fordamper for raskt.
- Kompotten serveres kald eller lun ved siden av den stekte camemberten.