Stekt camembert med kompott

Stekt camembert med rosin- og aprikoskompott

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 150 g Camembert
  • 1 stk Egg
  • 3 ss Brødrasp
  • 50 g Valnøttkjerner
  • 3 ss Honning
  • Rosin- og aprikoskompott:
  • 2 dl Tørket aprikos
  • 1 dl Rosiner
  • 1 dl Vann
  • 0,5 dl Sukker
  • 0,5 dl Portvin eller lignende
  • Stekt camembert:

Fremgangsmåte:

Stekt camembert:

  1. Finhakk valnøttene og bland det med brødrasp.
  2. Vend osten først i lett sammenpisket egg, deretter i en blanding av finhakkede valnøtter og brødrasp.
  3. Smelt smør i en stekepanne og stek osten på middelsvarme til den får en gylden stekeskorpe.
  4. Hell over litt honning i en tynn stråle før servering.Rosin- og aprikoskompott:
  5. Hell vann og sukker i en liten kjele og kok opp. Tilsett de øvrige ingrediensen og la det hele små koke under omrøring i ca 20 minutter til aprikosene er møre. Spe på med vann hvis væsken fordamper for raskt.
  6. Kompotten serveres kald eller lun ved siden av den stekte camemberten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.