Semulepudding
Visste du at disse små grynene som heter semulegryn kan lage de herligste retter slik som semulepudding, semulegrøt og kaffegrøt. Smak selv!
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Pudding:
- 8 dl Helmelk
- 2 dl Kremfløte
- 90 g Semulegryn
- 1 stk Egg
- 2 ss Sukker
- Bærkompott:
- 1 stk Vaniljestang
- 250 g Sukker
- 2,5 dl Vann
- 1 stk Hel kanel
- 1 ss Maisstivelse (maizena)
- 500 g Skogsbærblanding
Fremgangsmåte:
Pudding:
- Kok opp helmelk og kremfløte og tilsett semulegryn under omrøring. La blandingen småkoke i 15-20 minutter. Rør ofte så det ikke fester seg i bunnen. Grynene skal bli helt møre.
- Tilsett noen dråper mandelessens.
- Visp sammen egg og sukker.
- Avkjøl grøten og rør inn eggeblandingen.
- Hell massen over i en form, glassbolle eller porsjonsformer. Dekk med plastfolie og sett puddingen i kjøleskap.Bærkompott:
- Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
- Kok opp sukker, vann, kanel, og vanilje (stang pluss frø) i en kjele.
- Visp inn maisennajevningen og la laken småkoke i 2 minutter.
- Hell den varme laken over bærene.
- Avkjøl bærkompotten og sevèr.