Proteinpudding med vanilje
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 4 stk.
- 1 l Melk ( f.eks. Styrk)
- 1 stk Vaniljestang
- 4 stk Egg
- 25 g Sukker (kan sløyfes)
- 100 g Maisstivelse (maizena)
- 2 ss Vann
Fremgangsmåte:
- Kok opp melk sammen med vaniljestang som er delt på langs.
- Skru av varmen og la det trekke i 5 minutter.
- Rør sammen egg, sukker, maizena og vann i en bolle.
- Visp den varme vaniljemelken inn i eggeblandingen.
- Kok opp blandingen under omrøring til det begynner å boble. La puddingen bobler til du er fornøyd med konsistensen.
- Avkjøl proteinpuddingen i en bolle. Dekk til med plastfolie.
- Etter 1 time er den spiseklar. Visp godt før servering og nyt proteinpuddingen som den er, eller topp den med frukt, bær og nøtter.Er du glad i sjokolade, prøv denne oppskriften med smeltet sjokolade istedenfor vanilje!Melkeproteiner er lettfordøyelige og inneholder til sammen alle de essensielle aminosyrene vi trenger, det vil si aminosyrer vi ikke kan lage selv.