Proteinpudding med vanilje

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 4 stk.

  • 1 l Melk ( f.eks. Styrk)
  • 1 stk Vaniljestang
  • 4 stk Egg
  • 25 g Sukker (kan sløyfes)
  • 100 g Maisstivelse (maizena)
  • 2 ss Vann

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp melk sammen med vaniljestang som er delt på langs.
  2. Skru av varmen og la det trekke i 5 minutter.
  3. Rør sammen egg, sukker, maizena og vann i en bolle.
  4. Visp den varme vaniljemelken inn i eggeblandingen.
  5. Kok opp blandingen under omrøring til det begynner å boble. La puddingen bobler til du er fornøyd med konsistensen.
  6. Avkjøl proteinpuddingen i en bolle. Dekk til med plastfolie.
  7. Etter 1 time er den spiseklar. Visp godt før servering og nyt proteinpuddingen som den er, eller topp den med frukt, bær og nøtter.Er du glad i sjokolade, prøv denne oppskriften med smeltet sjokolade istedenfor vanilje!Melkeproteiner er lettfordøyelige og inneholder til sammen alle de essensielle aminosyrene vi trenger, det vil si aminosyrer vi ikke kan lage selv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.