Skinkegrateng med purreløk og cottage cheese
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 200 g Smårettskinke
- 150 g Bacon
- 2 stk Purre
- 1 beger Cottage cheese
- 1 dl Matfløte
- 0,5 stk Sitron (liten), revet skall og saft
- 2 ss Frisk basilikum (finhakket)
- 0,5 ts Salt
- 0,5 ts Kajennepepper (kan droppes)
- 100 g Gulost , revet (f.eks ceddar)
- 50 g Mandelflak
Fremgangsmåte:
- Skjær bacon i små terninger. Vask og del purre i strimler.
- Stek baconterningene i en tørr stekepanne til de er gylne. Tilsett skinke og purre og stek til purren begynner å bli litt myk.
- Rør sammen cottage cheese, matfløte, sitronsaft og skall, basilikum, salt og kajennepepper.
- Smør en ildfast form med litt smør. Ha skinkeblandingen i formen. Hell cottage cheese- og fløteblandingen over. Dryss over med revet ost.
- Gratiner midt i ovnen ved 225 °C i 15 - 20 minutter til osten har fått gyllen farge. Strø over mandelflak de siste 5 minuttene av steketiden.