Fiskegrateng med laks
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 400 g Ørretfilet (rå)
- 1 stk Gulrot
- 1 stk Purre
- 40 g Smør
- 40 g Hvetemel
- 4 dl Lettmelk
- 1 krm Revet muskatnøtt
- 0,5 stk Sitron (saft)
- 100 g Gulost
- 2 stk Egg
- 3 ss Griljermel eller knustkavring
Fremgangsmåte:
- Skjær fisken i små terninger.
- Skrell og riv gulrot på et grovt rivjern og kutt vasket purreløk i fine skiver. Kokkens tips:Har du rester etter fiskemiddagen er det fint å bruke dette i grateng. Både kokt og stekt laks- eller ørretfilet passer bra.
- Smelt smør og rør inn melet. Spe med melken under omrøring, kok opp og tilsett grønnsaker.
- Kok sausen på svak varme i 5 minutter og smak til med salt, pepper, muskatnøtt og sitronsaft.
- Bland halvparten av osten sammen med eggene i en bolle.
- Trekk kjelen av platen og bland inn eggeblandingen og fisken. Hell alt over i en liten ildfast form (ca. 27 x 17 cm).
- Strø over griljermel og resten av osten. Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.