Rød fiskesuppe
Lag en enkel og smakfull tomatisert fiskesuppe med laksefilet, grønnsaker og koriander.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 bunt Vårløk
- 1 stk Løk
- 1 båt Hvitløk
- 2 stk Gulrot
- 0,5 stk Knollselleri (sellerirot)
- 2 ss Smør
- 4 dl Vann
- 4 dl Lettmelk (0,5 % fett)
- 1 boks Hermetiske tomater
- 200 g Laksefilet
- 0,5 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
- 0,5 stk Sitron (saft)
- 4 ss Crème fraîche lett, 18 %
- 8 blad Frisk koriander
Fremgangsmåte:
- Skyll vårløk og skjær den i tynne strimler.
- Skrell og kutt løk, hvitløk, gulrot og seller i mindre biter. Fres alle grønnsakene, unntatt vårløk, i en kjele med litt smør.
- Spe med vann, melk, tomat. Tilsett vårløk.
- La suppen koke på svak varme i 5 minutter.
- Del laksefileten i biter, ha de i suppen, og la den trekke på svak varme i 5 minutter til.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft
- Server suppen med crème fraîche, koriander og grove rundstykker.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor . Denne suppen inneholder melk som bidrar til dine 3 om dagen.
Se flere sunne og deilige fiskesupper her .