En tallerken med rød fiskesuppe

Rød fiskesuppe

Lag en enkel og smakfull tomatisert fiskesuppe med laksefilet, grønnsaker og koriander.

Se flere sunne og deilige fiskesupper her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 bunt Vårløk
  • 1 stk Løk
  • 1 båt Hvitløk
  • 2 stk Gulrot
  • 0,5 stk Knollselleri (sellerirot)
  • 2 ss Smør
  • 4 dl Vann
  • 4 dl Lettmelk (0,5 % fett)
  • 1 boks Hermetiske tomater
  • 200 g Laksefilet
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 0,5 stk Sitron (saft)
  • 4 ss Crème fraîche lett, 18 %
  • 8 blad Frisk koriander

Fremgangsmåte:

  1. Skyll vårløk og skjær den i tynne strimler.
  2. Skrell og kutt løk, hvitløk, gulrot og seller i mindre biter. Fres alle grønnsakene, unntatt vårløk, i en kjele med litt smør.
  3. Spe med vann, melk, tomat. Tilsett vårløk.
  4. La suppen koke på svak varme i 5 minutter.
  5. Del laksefileten i biter, ha de i suppen, og la den trekke på svak varme i 5 minutter til.
  6. Smak til med salt, pepper og sitronsaft
  7. Server suppen med crème fraîche, koriander og grove rundstykker.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og  her kan du lese hvorfor . Denne suppen inneholder melk som bidrar til dine 3 om dagen. Se flere sunne og deilige fiskesupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.