Middelhavssuppe

En fyldig, smakfull og mettende suppe med masse gode grønnsaker. Den er så god at man fint kan lage en stor porsjon og servere den to dager på rad.

Se flere spennende vegetarsupper her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • Suppe:
  • 1 stk Løk
  • 1 båt Hvitløk
  • 2 stk Gulrot
  • 2 stilk Stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ss Smør
  • 1 boks Hermetiske tomater
  • 1 stk Grønn squash
  • 1 boks Hermetiske brune bønner
  • 1 boks Hermetiske røde bønner
  • 1 ts Tørket oregano
  • 1 ts Tørket basilikum
  • 2 ts Salt
  • 2 krm Pepper
  • 2 ss Olivenolje
  • 4 ss Crème fraîche lett, 10 %
  • 1 l Grønnsakbuljong (utblandet)

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrot og squash i terninger og stangselleri i tynne skiver.
  2. Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Ha i løk og hvitløk, gulrot og stangselleri. La det surre i 5 minutter.
  3. Tilsett hakkede tomater og vann. La det hele få et oppkok og skru ned varmen. La suppen småkoke til selleri og gulrøtter er knapt møre, ca. 5 minutter.
  4. Tilsett deretter squash, bønner og krydder. La suppen få et oppkok og skru deretter ned varmen.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Servere suppen med en god spiseskje crème fraîche, olivenolje og godt brød.

Se flere spennende vegetarsupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.