Fiskesuppe i en bolle

Enkel fiskesuppe

Er du på jakt etter en god og enkel fiskesuppe med masse grønnsaker? Da bør du prøve denne oppskriften!

Se flere sunne og deilige fiskesupper her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 200 g Laksefilet , uten skinn og bein
  • 200 g Torskefilet , uten skinn og bein
  • 2 ss Smør
  • 2 stk Løk
  • 2 stk Gulrot
  • 1 bunt Vårløk
  • 1 stk Fennikel
  • 2 stilk Stilkselleri (stangselleri)
  • 4 dl Lettmelk
  • 2 dl Matfløte
  • 2 ss Maisstivelse (maizena)
  • 0,5 stk Sitron (saft)
  • 0,5 stk Appelsin (saft)
  • 2 ss Olivenolje

Fremgangsmåte:

Ernæringsrådgiverens tips:Fisk, skalldyr, melk og meieriprodukter er de største kildene til jod i kostholdet vårt. I dag er det mange som får for lite jod. Å spise fiskesuppe kan derfor være en fin måte å øke inntaket på.

  1. Skjær fisken i mindre biter.
  2. Vask, skrell og skjær grønnsakene i mindre biter og surr dem i smør i en stor kjele i 3-4 minutter.
  3. Tilsett vann og lettmelk og gi det hele et oppkok og la suppen småkoke i 5 minutter.
  4. Ha i matfløte og jevn suppen med maizena som er rørt ut i litt kaldt vann eller melk.
  5. Smak til med sitronsaft, appelsinsaft, salt og pepper.
  6. Kok opp suppen og tilsett fiskebiter. La fisken trekke i 3-4 minutter før du serverer suppen sammen med litt olivenolje og friske urter. Fisken skal ikke koke, bare trekke. Da får du saftige fiskebiter og den beste smaksopplevelsen.

Se flere sunne og deilige fiskesupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.