Enkel fiskesuppe
Er du på jakt etter en god og enkel fiskesuppe med masse grønnsaker? Da bør du prøve denne oppskriften!
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 200 g Laksefilet , uten skinn og bein
- 200 g Torskefilet , uten skinn og bein
- 2 ss Smør
- 2 stk Løk
- 2 stk Gulrot
- 1 bunt Vårløk
- 1 stk Fennikel
- 2 stilk Stilkselleri (stangselleri)
- 4 dl Lettmelk
- 2 dl Matfløte
- 2 ss Maisstivelse (maizena)
- 0,5 stk Sitron (saft)
- 0,5 stk Appelsin (saft)
- 2 ss Olivenolje
Fremgangsmåte:
Ernæringsrådgiverens tips:Fisk, skalldyr, melk og meieriprodukter er de største kildene til jod i kostholdet vårt. I dag er det mange som får for lite jod. Å spise fiskesuppe kan derfor være en fin måte å øke inntaket på.
- Skjær fisken i mindre biter.
- Vask, skrell og skjær grønnsakene i mindre biter og surr dem i smør i en stor kjele i 3-4 minutter.
- Tilsett vann og lettmelk og gi det hele et oppkok og la suppen småkoke i 5 minutter.
- Ha i matfløte og jevn suppen med maizena som er rørt ut i litt kaldt vann eller melk.
- Smak til med sitronsaft, appelsinsaft, salt og pepper.
- Kok opp suppen og tilsett fiskebiter. La fisken trekke i 3-4 minutter før du serverer suppen sammen med litt olivenolje og friske urter. Fisken skal ikke koke, bare trekke. Da får du saftige fiskebiter og den beste smaksopplevelsen.