Blinis med laks og spekeskinke
Blinis er russiske pannekaker og har lange tradisjoner i Russland. Blinis skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Skal man lage ekte blinis skal det være bokhvete i røren. Tradisjonelt serveres de med rogn og sur krem (crème fraîche), men her er det kun fantasien og smaksløkene som setter begrensningene.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 130 g Hvetemel
- 100 g Lyst bokhvetemel
- 1 ts Salt
- 0,5 pk Tørrgjær
- 3 dl Lettmelk
- 2 stk Egg
- 40 g Smør smeltet
- 2 dl Crème fraîche orginal, 35 %
Fremgangsmåte:
- Ha hvetemel, bokhvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.
- Visp sammen egg, lunken melk og créme fraîche og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
- Dekk til røren og la den stå i ca 30 minutter.
- Varm en teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Bruk ca 2 ss røre til hver blinis. Snu blinisene med en stekespade når de begynner å stivne på overflaten. Smør pannen om nødvendig.
- Bliniene serveres for eksempel med røkelaks og crème fraîche, lodderogn og rødløk eller spekeskinke med rømme og vårløk. Her er det bare fantasien og smaksløkene som setter begrensningene.