Grove pannekaker

Bytt ut noe av hvetemelet med sammalt hvetemel og havregryn og få et litt mer mettende alternativ.

Se flere deilige pannekakeoppskrifter her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 8 stk.

  • 1,5 dl Sammalt hvete, fin
  • 0,5 dl Havregryn
  • 1,5 dl Hvetemel
  • 0,25 ts Salt
  • 2 stk Egg
  • 5 dl Lettmelk
  • 1 ss Smør

Fremgangsmåte:

  1. Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
  2. Dekk til røren og la den stå i ca. 30 minutter og svelle. Kokkens tips:Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.
  3. Varm en stekepanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over det hele. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.
  4. Pannekakene serveres lune eller kalde med ønsket tilbehør.

Ernæringsrådgiverens tips:Utallige variasjoner av fyll kan brukes til pannekaker. Bruk den frukten eller de bærene du liker best, topp med en yoghurt, kvarg eller cottage cheese, og du har et sunt, godt og mettende måltid. Se flere deilige pannekakeoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.