Grovere pannekaker
Grovere pannekaker er ypperlig erstatning til brød. De kan serveres til både frokost, lunsj og middag alt etter hvilket tilbehør du velger.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 8 stk.
- 1,5 dl Sammalt hvete, fin
- 1,5 dl Hvetemel
- 0,5 ts Salt
- 5 dl Lettmelk (0,5 % fett) , eller skummet melk
- 4 stk Egg
- 1 ss Smør
Fremgangsmåte:
- Bland mel og salt. Tilsett omlag halvparten av melken, og rør godt til en tykk og klumpfri røre.
- Tilsett resten av melken og visp inn eggene. La røren svelle i ca. 30 minutter.
- Steking: Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.