Appelsin og gulrotsuppe
Appelsin, gulrot og ingefær er nydelig sammen. Denne suppen er en fargeklatt av en smaksrik og enkel middag.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Løk hakket
- 500 g Gulrot i tynne skiver
- 1 båt Hvitløk hakket
- 1 ss Frisk ingefær , finrevet
- 5 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
- 1 ss Smør
- 5 dl Lettmelk
- 2 dl Appelsinjuice
- 2 ss Lettrømme
- 1 ss Frisk kruspersille , finhakket
- 1 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
Fremgangsmåte:
- Fres løk, gulrøtter, hvitløk og ingefær i smør til det er mykt, men ikke brunt.
- Hell på buljong (valgfri type) og kok grønnsakene til de er godt møre.
- Kjør suppen i en foodprosessor til en jevn suppe eller bruk en stavmikser, og kok den deretter opp med melk og appelsinjuice.
- Smak suppen til med salt og pepper og server den rykende varm med en topp rømme og persille.