Gresskarsuppe
Fargerik og velsmakende suppe laget av gresskar. Smaker deilig både til middag og kveldsmat.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Løk
- 1 båt Hvitløk
- 2 stk Gulrot
- 1 stk Gresskar (hokkaido)
- 1,5 l Lettmelk
- 50 g Smør
- 6 ss Gresskarkjerner (ristet)
- 6 ts Crème fraîche orginal, 35 %
- 0,5 ts Muskatblomme
- 0,5 stk Sitron
Fremgangsmåte:
- Skrell grønnsakene og skjær gresskar, løk, gulrot og hvitløk i grove biter.
- Varm opp smør i en kjele og stek grønnsakene i cirka 5 minutter under omrøring.
- Tilsett melken og la suppen småkoke i ca. 20 minutter til gresskarene er møre.
- Kjør blandingen til en glatt suppe med en stavmikser og smak til med sitronsaft, salt, pepper og revet muskat.
- Server suppen med crème fraiche og ristede gresskarkjerner.Prøv oppskriften med forskjellige toppinger - for eksempel med sprø brødkrutonger eller ovnsbakt crostini med ost.Visste du at proteiner i melk og meieriprodukter kan gi deg en god mettende følelse og er derfor et bra valg når du lager suppe?