Gresskarsuppe

Gresskarsuppe

Fargerik og velsmakende suppe laget av gresskar. Smaker deilig både til middag og kveldsmat.

Se flere gode og sunne supper her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Løk
  • 1 båt Hvitløk
  • 2 stk Gulrot
  • 1 stk Gresskar (hokkaido)
  • 1,5 l Lettmelk
  • 50 g Smør
  • 6 ss Gresskarkjerner (ristet)
  • 6 ts Crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts Muskatblomme
  • 0,5 stk Sitron

Fremgangsmåte:

  1. Skrell grønnsakene og skjær gresskar, løk, gulrot og hvitløk i grove biter.
  2. Varm opp smør i en kjele og stek grønnsakene i cirka 5 minutter under omrøring.
  3. Tilsett melken og la suppen småkoke i ca. 20 minutter til gresskarene er møre.
  4. Kjør blandingen til en glatt suppe med en stavmikser og smak til med sitronsaft, salt, pepper og revet muskat.
  5. Server suppen med crème fraiche og ristede gresskarkjerner.Prøv oppskriften med forskjellige toppinger - for eksempel med sprø brødkrutonger eller ovnsbakt crostini med ost.Visste du at proteiner i melk og meieriprodukter kan gi deg en god mettende følelse og er derfor et bra valg når du lager suppe?

Se flere gode og sunne supper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.