Blomkålsuppe
En nydelig mild suppe som passer like godt til hverdags som til fest. Sprøstekt bacon og grønnkål er deilig som tilbehør.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Løk
- 1 stk Hvitløk
- 3 stk Blomkål (en til topping av suppen)
- 5 dl Vann
- 1 stk Buljongterning
- 6 dl Melk
- 1 pk Bacon
- 150 g Grønnkål
Fremgangsmåte:
- Grovhakk løk og hvitløk og del to av blomkålhodene i store buketter.
- Stek løken til den er myk. Tilsett deretter hvitløk og blomkålbuketter og stek i noen minutter til.
- Ha i vann, buljong og melk, og kok opp. La suppen småkoke i 10–15 minutter til blomkålen er mør.
- Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med sitron, salt og pepper.
- Skjær bacon i små biter som du sprøsteker i en tørr stekepanne.
- Del deretter blomkålen i små buketter og stek dem til de er gylne. Krydre med salt og pepper.
- Grovhakk grønnkål, og stek i litt smør i en stekepanne. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.
- Server suppen med stekte blomkålbuketter, bacon, grønnkål og olivenolje.
Kokkens tips:Blomkålsuppe er ypperlig turmat. Hell den over på termos så holder den seg varm og er enkel å ha med seg. Se flere deilige supper her .