Enkel kjøttgryte
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 400 g Benfritt grytekjøtt av kalv eller storfe
- 1 båt Hvitløk
- 2 stk Løk
- 2 stk Gulrot
- 0,25 stk Knollselleri (sellerirot)
- 2 ss Solsikkeolje
- 1 stk Purre
- 1 ss Tomatpuré
- 1 ss Tørket timian
- 1 stk Laurbærblad
- 1 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
- 2 ss Bladpersille
- 3 ss Vann
- 1 ss Maisstivelse (maizena)
- 2 dl Lett crème fraîche (eller lettrømme)
- 4 dl Kjøttkraft
Fremgangsmåte:
- Skjær kjøttet i terninger (ca. 4 x 4 cm).
- Finhakk hvitløk, rens og del grønnsakene i skiver eller mindre biter.
- Brun kjøttet, løk og hvitløk i små porsjoner i solsikkeolje ved middels varme.
- Ha kjøttet i en gryte og tilsett kraft, alle grønnsakene, tomatpuré og krydder.
- Kok opp og skru deretter ned varmen. La alt koke under lokk på svak varme i cirka 1,5 time eller til kjøttet er mørt.
- Smak til med salt, pepper og grovhakket bladpersille.
- Lag en jevning med kaldt vann og maisenna, og rør det inn i gryten under omrøring. La gryten småkoke i ca. 5 minutter.
- Servér gryten med ris eller kokte poteter og crème fraîche.