Oreo iskake
Den kjente oreokaken smaker nesten enda bedre som iskake. Denne kan vi lover går ned på høykant hos liten og stor.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 16 stk.
- 3 pk Oreokjeks (462 g)
- 100 g Smør
- 500 g Oreo iskrem
- 250 g Kremost naturell
- 2,5 dl Melis
- 3 dl Kremfløte
- 2 ss Sukker
- 100 g Sjokolademousse med sjokolbiter
- 1 dl Helmelk
- 1 dl Kremfløte
- 100 g Kokesjokolade
Fremgangsmåte:
- Knus oreokjeks grovt. Bland 3/4 (346 g) av oreokjeksen med 100 g smeltet smør, og sett resten til side.
- Trykk kjeksen som er blandet med smør i en 24 cm rundform, som er kledd med bakepapir i bunnen. Sett den kaldt i ca 10 minutter i kjøleskapet.
- La isen stå i romtemperatur i ca 20 min, slik at den kan legges i et jevnt lag oppå kjeksen. Hvis du ikke ønsker å lage en vanlig oreokake og ikke en iskake, kan du sløyfe iskremen. Kaken blir mindre mektig om du lager oreokaken som en iskake.
- Visp kremosten sammen med melis til du får en luftig og stiv ostekrem.
- Visp kremfløte med sukker til en luftig krem. Vend halve mengden med krem og halve mengden av kjeksene du har satt til side i ostekremen. Smør dette jevnt utover kaken. Sett kaken i fryseren mens du tilbereder sjokolademoussen.
- Lag sjokolademoussen som angitt på pakningen med kremfløte og melk, og smør denne utover kaken. Sett kaken i fryseren slik at moussen får satt seg, før du smører den siste mengden av krem på toppen av kaken.
- Sett kaken tilbake i fryseren til kremen er blitt litt fryst. Stø over den siste mengden med oreokjeks og pynt med smeltet sjokolade.