Iskake med multer
Er du en av de heldige som har multer i fryseren; lag en frisk og god iskake med multer på hasselnøttbunn.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 200 g Hasselnøtter (eller mandler)
- 8 stk Eggehvite
- 300 g Melis
- 5 stk Eggeplomme
- 300 g Sukker
- 5 dl Kremfløte
- 0,75 l Multer
- 100 g Melis
- 2 stk Gelatinplater
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 170 °C.
- Mal hasselnøtter på kvern eller med en foodprosessor.
- Pisk eggehvitene nesten helt stive og tilsett deretter melis gradvis mens du visper. Fortsett vispingen til du får en en luftig og stiv marengs.
- Bland inn nøttene, ha røren i en smurt springform eller ildfast form og stek i 40 minutter. La nøttebunnen stå i formen til den er kjølt ned.
- Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
- Pisk eggeplommene og sukker over vannbad til eggeblandingen holder 65 °C og blir til eggedosis.
- Klem vannet godt av gelatinplatene. Oppløs gelatinen i den varme eggedosisen. Avkjøl i 5 minutter.
- Pisk kremfløten til luftig krem og bland inn i eggedosisen.
- Bland multer og melis. Pass på at det ikke er for mye saft i multene, da blir isen flytende.
- Rør multene inn i krem-/eggeblandingen og hell den over den avkjølte nøttebunnen.
- Sett kaken i fryseren til den er dypfryst. Ta kaken ut av fryseren ca 15 minutter før den serveres.