Ostekake med jordbær
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
12 porsjoner
- 180 g Havrekjeks med sjokoladeglasur
- 50 g Smør
- Ostemasse:
- 600 g Kremost naturell
- 150 g Crème fraîche orginal, 35 %
- 160 g Sukker
- 160 g Hvetemel
- 1 ts Vaniljesukker
- 2 stk Egg
- 150 g Jordbær
- 500 g Jordbær (til pynt)
- Kjeksbunn:
Fremgangsmåte:
Kjeksbunn:
- Sett ovnen på 180 °C.
- Smelt smøret, knus kjeksen og bland det godt sammen.
- Trykk blandingen jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform (20 cm i diameter).
- Sett bunnen i ovnen og stek den i ca 7 minutter. Avkjøl. OBS! Ikke skru av ovnen. Ostemasse:
- Visp sammen kremost, crème fraîche, sukker, hvetemel, vaniljesukker og egg med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt.
- Hell massen i springformen og legg oppskåret jordbær på toppen.
- Stek kaken midt i ovnen i 40 minutter.Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum.
- Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca ½ time før den tas ut og settes til avkjøling.
- Pynt med friske jordbær på toppen av kaken.