Ostekake med bringebær og sjokolade
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Kjeksbunn:
- 200 g Digestive kjeks
- 80 g Smør
- Ostemasse:
- 100 g Melkesjokolade
- 300 g Kremost naturell (romtemperert)
- 2 dl Kremfløte
- 75 g Sukker
- 150 g Bringebær
Fremgangsmåte:
Kjeksbunn:
- Smelt smøret, knus kjeksen helt og bland det sammen.
- Blandingen trykkes jevnt ned i 6–8 porsjonsskåler eller bunnen av en bakepapirkledd liten springform.
- Sett skålene til avkjøling i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.Ostemasse:
- Pisk kremost, kremfløte og sukker i en bolle til du får en glatt og myk krem. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
- Visp deretter raskt inn bringebær.
- Smelt sjokoladen over vannbad (pass på at det ikke blir for varmt, rør underveis). Avkjøl litt, og tilsett deretter den smeltede sjokoladen under omrøring.
- Fordel ostemassen over kjeksbunnen. Sett til avkjøling i kjøleskapet slik at ostemassen stivner, cirka 2 timer. Springformen vil trenge litt lengre tid.
- Pynt med smeltet sjokolade og noen friske bringebær før servering.